Dirigent: Andrew Nethsingha
Orgel:     Glen Dempsey
Cello:      Laura van der Heijden

Deze kerstperiode is het wereldberoemde Saint Johns College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, weer in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren uit Cambridge, die van King’s College en van St John’s College worden wel gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat al vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens.

Het koor maakt dus nog altijd gebruik van uitsluitend jongens en mannen. De zeer getalenteerd jonge musici (8 tot 12 jaar), zijn verbonden aan de koorschool en musiceren naast hun lesprogramma dagelijks met het koor en spelen minstens één maar vaak twee of meer muziekinstrumenten. De alt-, tenor- en baspartijen worden gezongen door mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 22 jaar. Voorwaarde is dat zij ook actief een studie volgen aan de universiteit van Cambridge. Het drukke koorprogramma is voor hen overigens geen excuus om lage cijfers te halen: bij onvoldoende academische prestaties moeten zij het koor verlaten.

Strenge eisen dus, maar de kwaliteit is er naar. De koorperiode blijkt voor iedereen, vooral op latere leeftijd, een belangrijke periode in het jonge leven. Het samen op topniveau presteren, vereisen discipline, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden, levenslessen die men niet snel vergeet. Enkelen zullen later een muzikale carrière kiezen.

Naast de dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over heel de wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op 18 december is het koor maar liefst voor de zesde keer in Delft. Eerst in de Oude Kerk en sinds 2013 in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in Delft. Een kerk die overigens een speciale plek heeft bij het koor vanwege zijn schoonheid en zijn prachtige orgel.

Op het programma staat dit jaar uiteraard weer een mooi aanbod aan prachtige Kerst Carols. Het koor staat onder leiding van Andrew Nethsingha.

PROGRAMMA

Chilcott – The Shepherd’s Carol Mathias – Ave Rex, op. 45 Tavener – The Lamb Vaughan Williams – Fantasia on Christmas Carols Swayne – Adam lay ybounden Lane – Tomorrow shall be my dancing day J.S. Bach – Chorale Prelude ‘In dulci jubilo’, BWV 729 Poulenc – Quatre motets pour le temps de Noël Gruber – Silent night (arr. P. Ledger) Traditioneel – Ding Dong! Merrily on High (arr. M. Wilberg) Traditioneel – O Come, All Ye Faithful (arr. D. Willcocks)

De kerk is verwarmd. Er is een pauze met een kopje koffie. Let op! Locatie is in Delft!

Dinsdag 18 december 2018
19:15 zaal open – 20:00 uur – 22:30

LOCATIE

Maria van Jessekerk
Burgwal 20
2611GJ Delft

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]